Så funkar det

1. Vi letar rätt på takytor och markområden som har störst potential att omvandlas till lönsamma solcellsanläggningar.

 

2. Vi räknar ut hur mycket solel som går att producera, hur mycket det kommer att kosta och vad den förväntade avkastningen kommer bli och publicerar sedan projekten här.

 

3. Du kan då reservera ett antal solpaneler i det projekt som bäst faller dig i smaken, kanske det som är närmast där du bor, eller den som är närmast i tiden för att byggas, det avgör du.

 

4. När samtliga solpaneler är reserverade för ett projekt är det fullfinansierat och vi gör då en förfrågan om bindande anmälan och tar in pengarna från samtliga delägare.

 

5. För pengarna bygger vi solcellsanläggningen och driftsätter den. Du kan följa arbetet från vår portal och när driftsättning görs kommer du se hur mycket solel dina paneler producerar direkt från din mobil.

 

6. Vi sköter därefter löpande drift och underhåll av anläggningen för att se till att den producerar så mycket solenergi som möjligt och ser till att vinsten fördelas ut rätt efter hur många paneler man äger i anläggningen.

Du är nu din egen solelproducent, var du vill, och hur mycket du vill. Enkelt, eller hur!

Dessutom är det mycket roligare att göra det tillsammans, då lär man sig mer och lär dessutom känna andra som tycker solenergi är det bästa som finns.

Här ser du vilka projekt du kan köpa paneler i just nu:

Våra projekt